HypothekenAls onafhankelijk tussenpersoon werken wij samen met vrijwel alle banken, verzekeraars en geldverstrekkers. 
Er moet een keuze worden gemaakt tussen de verschillende aanbieders van hypotheken, de diverse hypotheekvormen en de periode waarvoor u uw rente vast wilt leggen. Uiteraard zijn ook de voorwaarden van de verschillende geldgevers belangrijk.
U kunt zich tevens verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid en voortijdig overlijden.
MFA Hypotheken helpt u bij uw keuze voor de optimale hypotheek. Onze advisering begint al voordat u uw woning heeft gevonden. Een berekening van uw maximale hypotheek en de bijbehorende maandlasten kan een eerste stap zijn. In een persoonlijk gesprek informeren wij u graag over alle aspecten van een hypotheek. 
Ook kan het zijn dat u uw hypotheek wilt wijzigen, of oversluiten in verband met een lagere rente.
Wij zullen alle voor- en nadelen met u doornemen zodat u de juiste beslissing kunt nemen.
Bij verbouwing, of woningverbetering kunnen wij met u doornemen of het verstandig is om een tweede hypotheek te nemen of om uw hypotheek helemaal om te zetten, wij rekenen u dit graag voor! mail of bel ons voor een afspraak.

Om u alvast enige informatie te geven hebben wij hieronder de hypotheekvormen voor u eens duidelijk op een rijtje gezet. 
Annuïteitenhypotheek
Gedurende de looptijd betaalt u maandelijks een gelijk bedrag. Aanvankelijk bestaat dit bedrag voornamelijk uit rente, maar gedurende de looptijd wordt het rentebedrag lager en de aflossing hoger. Het gevolg hiervan is dat uw belastingvoordeel minder wordt. 
Lineaire hypotheek
Als u de hypotheek snel wilt aflossen en daardoor de maandlast snel wilt laten dalen, kunt u het beste kiezen voor de lineaire hypotheek. Bij deze vorm lost u uw hypotheekbedrag in gelijke delen af. Ook hier geldt omdat u steeds minder aan rente betaalt uw belastingvoordeel afneemt.
Aflossingsvrije hypotheek 
Alle hypotheekvormen gaan ervan uit dat de hypotheek in een bepaalde mate wordt afgelost. Maar het kan ook anders. U hoeft niet altijd af te lossen. Alleen wanneer u de woning verkoopt of de hypotheek beëindigt moet de lening in één keer worden afgelost. Uw maandlast is laag omdat u geen periodieke aflossing heeft en uitsluitend aftrekbare rente betaalt. Uw belastingvoordeel blijft daarom gelijk.
Er vindt geen aflossing plaats 
Geen koppeling met een levensverzekering of welke spaarvorm dan ook 
Lage maandlasten
Spaarhypotheek 
Deze vorm geeft de garantie dat op de einddatum de gehele lening wordt afgelost. Met deze vorm kiest u voor vaste woonlasten gedurende de gehele looptijd. U sluit namelijk een levensverzekering af, waarvoor u spaarpremies betaalt. Door een koppeling tussen de spaarpremies en rente blijven de lasten gelijk. Eventueel extra rendement wordt niet uitgekeerd. Tevens heeft deze vorm een ingebouwde overlijdensdekking.
Bankspaarhypotheek
Bij deze vorm kunt u kiezen uit een vaste spaarvariant en een beleggingsvariant.
Bij de vaste spaarvariant weet u dan dus zeker wat uw eindkapitaal is op de einddatum.
In tegenstelling tot de spaarhypotheek (en de levenhypotheek) heeft u geen levensverzekering/polis maar een (geblokkeerde) spaarrekening (of beleggingsrekening in geval van de beleggingsvariant)
Een overlijdens verzekering kunt u er los bij sluiten.
Levenhypotheek 
Kiest u voor de levenhypotheek, dan betaalt u gedurende de looptijd premies voor een levensverzekering. De verzekeringsmaatschappij belegt deze premies en aan het einde van de looptijd wordt de uitkering gebruikt voor de aflossing van uw hypotheek. U profiteert maximaal van de fiscale aftrekbaarheid van de hypotheekrente omdat u de gehele looptijd rente betaalt over de hele lening. De risicodekking van de levensverzekering wordt bij overlijden voor de einddatum op de hypotheekschuld in mindering gebracht.
Beleggingshypotheek
Wie voordelig wil wonen en belangstelling heeft voor beleggen kan voor een beleggingshypotheek kiezen. Er is altijd een vorm die past bij uw persoonlijke voorkeur. De beleggingshypotheek is geschikt als u streeft naar een zo hoog mogelijk rendement en niet uitsluitend financiële zekerheid zoekt. U profiteert maximaal van de fiscale aftrekbaarheid van de rente. Tevens spaart u net als bij de spaar- en levenhypotheek om op de einddatum de hypotheek geheel of gedeeltelijk af te lossen. Met de spaarpremies worden beleggingsfondsen aangekocht. Op de einddatum wordt de waarde van uw beleggingen op de hypotheekschuld in mindering gebracht. 
Een ingebouwde overlijdensrisicodekking zorgt ervoor dat bij overlijden voor de einddatum de hypotheekschuld geheel of gedeeltelijk wordt afgelost.
Effectenhypotheek
Anders dan bij de leven-, spaar- en beleggingshypotheek betaalt u geen spaarpremie en u lost ook niets af gedurende de looptijd. De aflossing geschiedt door middel van een effectendepot. Bij aanvang stort u een bedrag in het depot en tijdens de looptijd groeit dit depot naar het bedrag wat u nodig heeft voor de aflossing.
Combinatiehypotheek 
U kunt alle bovenstaande vormen met elkaar combineren. Vooral de combinatie van een aflossingsvrije hypotheek met een beleggingshypotheek kan zeer aantrekkelijk zijn.
Aandachtspunten:
Enkele aandachtspunten waar u rekening mee moet houden bij het aangaan van een hypotheek.
De hoogte van uw hypotheek wordt mede bepaald door de hoogte van uw inkomen en de executiewaarde van het huis. 
Bepaal wat u maximaal aan lasten per maand kunt dragen. 
Bruto hypotheeklasten moet u bij de verschillende vormen vergelijken. Niet de netto lasten deze zijn namelijk eenvoudig te beïnvloeden. 
De rente is maximaal 30 jaar aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Financieringeneuro 0.00
Hypothekeneuro 0.00

 

Powered by LogiVert Mijn Webwinkel 5